Hoe te handelen bij een kraan die lekt

Het is zeer onaangenaam als u te maken heeft met een lekkende kraan, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook nog eens onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste voorbereiding is essentieel

Om te vermijden dat er meer water lekt, moet u de hoofdkraan dichtdraaien voordat u de lekkage repareert. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Zorg dat u het juiste gereedschap paraat heeft en de benodigde materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Redenen voor een lekkende kraan

Een druppelende kraan kan door verschillende redenen ontstaan. Diverse locaties die u kunt checken. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als er bij de hendel van de kraan water lekt, dan is het binnenwerk of kraanleertje niet meer naar behoren.

Als dit niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Als er lekkage is aan de onderkant van de kraan, kan het kraangat de boosdoener zijn. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door een lekkende hendel of lekkage in de kraanbehuizing.

Aan de slag gaan met het oplossen van de lekkage in de kraan

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Als eerste verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo krijgt u toegang tot de binnenkant. Draai vervolgens het binnenwerk los om de pakkingring te bereiken, als deze beschadigd is, kunt u deze vervangen.

Na de pakkingring komt u bij het kraanleertje terecht, de meest voorkomende oorzaak van kraanlekkages. Na het repareren van de kraan, is het van belang om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed ontkalkt zijn. Na het verwisselen van alle onderdelen, is het tijd om de kraan terug in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Toch niet opgelost? Schakel Loodgietersbedrijf Frieslanddirect in!

Mocht het voorkomen dat de kraan na montage blijft lekken, dan is de kraan hoogstwaarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen Loodgietersbedrijf Frieslanddirect, we zijn er om u te assisteren. Voor het plannen van een afspraak of voor eventuele vragen, neem contact met ons op via 058 204 6209.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6209

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden
> Zelf uw radiator vervangen met deze makkelijke stappen
> Uw douchekraan weer kalkvrij maken zo doet u dat