Uw douchekraan weer kalkvrij maken zo doet u dat

Bij het ontkalken van de douche denkt u wellicht vaak alleen aan de douchekop. Het poetsen van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan het openen en sluiten van uw douchekraan bemoeilijken.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan lastig maken en soms zelfs onmogelijk. In het kort, heel ongelukkig. In dit artikel leggen we uit hoe u op de meest efficiënte manier uw douchekraan kunt ontkalken.

Op een eenvoudige manier uw douchekraan ontkalken met 3 stappen

Gebruik een doek die doordrenkt is met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over de douchekraan. Direct aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan vermijden om schadelijke chemische reacties te voorkomen. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. Hoe lang dit duurt, hangt af van het gebruikte product.

Na de eerdere stappen moet u de douchekraan spoelen met water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is bij het verwijderen van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Om na de andere stappen een glanzend effect te bereiken, dient u de douchekraan met een zachte doek te drogen.

Uw douchekraan beschermen tegen kalkaanslag: handige tips

Schaf een waterverzachter aan, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en gebruik mildere schoonmaakmiddelen. Door deze hulpmiddelen wordt voorkomen dat kalkafzetting in uw douche ontstaat. Als u na het implementeren van deze suggesties en tips nog steeds tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om in contact te komen met Loodgietersbedrijf Frieslanddirect.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6209

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden
> Zelf uw radiator vervangen met deze makkelijke stappen
> Hoe te handelen bij een kraan die lekt